tag:blogger.com,1999:blog-5718158064945620374.post586592036668175320..comments2024-02-06T08:00:18.942+03:00Comments on parslar: EVDE LOR PEYNİRİ YAPIMIparshttp://www.blogger.com/profile/03018763463269715469noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-5718158064945620374.post-363318022779173592019-08-21T12:20:40.754+03:002019-08-21T12:20:40.754+03:00NEJAT BEY, MUHTEŞEM BİLGİLER PAYLAŞMIŞSINIZ, TEŞEK...NEJAT BEY, MUHTEŞEM BİLGİLER PAYLAŞMIŞSINIZ, TEŞEKKÜR EDİYORUM EMEĞİNİZE.Orhanhttps://www.blogger.com/profile/13603794681933996519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5718158064945620374.post-21335320727228931092013-08-22T18:08:08.185+03:002013-08-22T18:08:08.185+03:00Merhaba Cengiz Bey,
1. Bir-iki kaşık sirke veya li...Merhaba Cengiz Bey,<br />1. Bir-iki kaşık sirke veya limon ilave edilebilir.<br />2. Bu konuyu hazırlıyorum.<br />3. Sütün kaynatılması, brusella ve diğer mikropları öldürürken sütteki faydalı canlıları da öldürür, maya da bir bakteri olduğundan onu da öldürür ve o sütten peynir yapılamaz. Bu konuyu http://nejatpars.blogspot.com/2013/05/pastorize-edilmis-sut-ile-peynir-yapimi.html sayfasında detaylarıyla açıklamıştım. Okursanız faydası olur sanırım. İyi çalışmalar dilerim.parshttps://www.blogger.com/profile/03018763463269715469noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5718158064945620374.post-44046487621387474122013-08-22T11:16:48.654+03:002013-08-22T11:16:48.654+03:00Sayın Parslar, gerek peynir yapımı gerek lor yapım...Sayın Parslar, gerek peynir yapımı gerek lor yapımıyla ilgili verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. sorularımı cevaplayabilirseniz sevinirim. <br />1 - Lor yapmak maksadıyla peynirden artan suyu kaynatırken içine sirke veya başka birşey ilave etmeye gerek var mı? <br />2 - Süt alırken dikkat edilecek hususuları belirtebilir misiniz? <br />3 - Sütü mayaladıktan sonra, kesmeden önce kaynatmanın, brusella veya benzeri mikropların bertaraf edilmesinde etkisi ne olur, bu kaynatma işlemi peynirin besin değerini nasıl etkiler?<br />Selam ve saygılar.<br /><br />Ahmet CengizAnonymousnoreply@blogger.com