16 Mart 2015 Pazartesi

TULUM PEYNİRİ ATÖLYESİNDEN KARELER

Tulum Peyniri Atölyemizi İstanbul Permakültür Kolektifi'nin organizatörlüğünde  (https://www.facebook.com/istanbulpermakulturkolektifi?fref=ts) 10 martta gerçekleştirdik... Tabii önce genel olarak peynir ve tulum peyniri hakkında bilgiler verdik...

İnternet ortamında, tulum peyniri yapımı hakkında yazılan yalan-yanlış bilgilere güldük...

Benim daha önceden yaptığım tulum peynirlerine önce baktık...

Sonra da yerli yapım (?) birazcık cider eşliğinde tattık..

Tulum peynirinin nasıl olgunlaştırılabileceğinden bahsettik...

A aaaaa! O da ne ? İstanbul Permakültür Kolektifi'nin (https://www.facebook.com/istanbulpermakulturkolektifi?fref=ts) kurucularından Dilek Hanım benim doğum günümü hatırlamış. Halka Sanat Projesi'nin (http://www.halkaartproject.net/sergiler.html) prensesleri Cansu ve Gözde Happy birthday şarkısı eşliğinde bana bir doğum günü pastası getirmezler mi?

Betül'den de doğum günü hediyemi aldım. Keçi kelle peyniri. Önce ben hediye zannettim. Ama sonra anladım ki iş başkaymış:)) Aynı peyniri nasıl yapacağız diye bana sormakmış maksadı:)) Çok güzel bir ortamdı... İstanbul Permakültür Kolektifine ve Halka Sanat Projesine teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder